Voorbeurs: AEX start handelsdag vermoedelijk met klein verlies | Tostrams.nl (2024)

  • Door Wouter Slot op
  • Categorie: Nieuwsbrief voorbeurs

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een min of meer neutrale opening tegemoet. Futures op de AEX index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong fractioneel in het rood.

Maandag maakte de AEX al een pas op de plaats met een fractioneel verlies van 0,1 procent, op een slotstand van 923,05 punten. De Europese beurzen wisten wel de weg omhoog te vinden, met als uitschieter de CAC40 in Parijs met een winst van ruim een procent.

Het belangrijkste economische cijfer deze week is waarschijnlijk het Amerikaanse banenrapport op vrijdag. Vandaag is het belangrijkste agendapunt de voorlopige inflatie in de eurozone in juni, die om 11:00 uur wordt vrijgegeven. Vanochtend maakte het CBS al bekend dat de Nederlandse inflatie in juni op jaarbasis op 3,2 procent is uitgekomen, terwijl dit in mei nog 2,7 procent was.

AEX future

De future op de beurs in Amsterdam consolideert nog altijd binnen de langetermijn opgaande trend. De future heeft door de lange zijwaartse fase inmiddels de onderzijde van de stijgende trend bereikt. Vanaf dit niveau zou wellicht een extra opwaartse impuls kunnen komen.

Voorbeurs: AEX start handelsdag vermoedelijk met klein verlies | Tostrams.nl (1)

Overig nieuws

Kabinet-Schoof kan weinig tegenvallers incasseren

Vandaag treedt het extraparlementaire kabinet Schoof aan, met de PVV als grootste partij. Alle partners hebben harde afspraken gemaakt rond financiën. Ruimte voor tegenvallers is er nauwelijks. Een VVD-minister van Financiën waakt over de schatkist. Bij tegenvallers moet er direct bezuinigd worden. De PVV heeft al veel financiële wensen moeten inslikken om dit kabinet überhaupt van de grond te krijgen. De partij zal grote moeite hebben om verder te snijden. De gedoogconstructie tussen VVD en PVV spatte in 2010 uiteen vanwege aanvullende bezuinigingen die VVD door wilde voeren. (FD - Telegraaf)

Winstwaarschuwing Air France KLM

Reizigers mijden Parijs in verband met de Olympische Spelen. Gisteren kwam Air France KLM met een winstwaarschuwing voor de komende zomer. Air France en Transavia Frankrijk zullen zo’n €180 mln minder aan omzet boeken. Maar ook KLM vliegt met de rem erop en kan slechts 90% van de intercontinentale vloot benutten. Dat komt door een combinatie van nieuwe toestellen, vertraagde levering van onderdelen en een pilotentekort. (Telegraaf)

FDA telt meer sterfgevallen dan Philips

Een veiligheidsprobleem met beademingsapparaten van Philips heeft volgende de FDA tot mogelijk 65 sterfgevallen geleid. Volgens de medische toezichthouder zijn er 952 incidenten gemeld. Het zijn cijfers die Philips niet herkent. Daar stopt de teller bij tien meldingen en zeven sterfgevallen die mogelijk verband houden met een mankement aan de apparatuur. De apparaten kunnen zichzelf uitschakelen na een vals alarm. (FD)

Damrak: Opluchting waait weer over

Opluchting over de uitkomst in Frankrijk was van korte duur. Tegen de middag was de opluchtingsrally alweer verleden tijd. De AEX (-0,1%) eindigde zelfs licht in de min. Financials waren bovenaan te vinden. ING (2,5%) won het meeste, gevolgd door ABN Amro (2,1%). AkzoNobel (-1,1%) bevond zich in de onderste regionen, na een afwaardering door Goldman Sachs. Philips (-0,6%) en UMG (-1,3%) hadden geen baat bij een koersdoelverhoging. In de Midkap vertoonde Alfen (4,3%) een voorzichtig herstel na de koersdreun van vorige week. Onderaan was fa*gron (-2,1%) te vinden.

Wall Street: Tech trekt weer eens de kar

De Dow Jones won 0,13% en de S&P500 0,27%. Meeste winst was er bij de Nasdaq (0,83%). Apple, Microsoft en Amazon wonnen meer dan 2%. Chewy steeg 6,61% nadat Keith Gill, ofwel Roaring Kitty, er een belang van 6,6% in heeft genomen. Gill wordt aangeklaagd door GameStop (-5,51%) wegens het manipuleren van het aandeel. Boeing (2,58%) neemt Spirit AeroSystems over om meer grip te krijgen op de eigen productie.

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

Voorbeurs: AEX start handelsdag vermoedelijk met klein verlies | Tostrams.nl (2)

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 08:20 Voorbeurs: AEX start handelsdag vermoedelijk met klein verlies
  2. 01 jul Voorbeurs: Groene start van het tweede halfjaar
  3. 01 jul Goede vooruitzichten bij verzekeraars
Voorbeurs: AEX start handelsdag vermoedelijk met klein verlies | Tostrams.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5973

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.